מחלות כמערכת אזעקה
מחלות כמערכות אזעקה
מחלות כמערכת אזעקה שמודיעות לאדם שכשל בהבנת הרצון והייעוד שלו.
פרופ’ אבשלום מזרחי בספרו “לחיות בריא” כותב: “מחלה היא פסק זמן בבריאות והיא משמשת תמרור אדום להתעורר כי משהו לקוי במסגרת חייו. המחלה היא ערעור שיווי המשקל, הפרת האיזון, שיבוש ההרמוניה וחסימה בזרימת אנרגית חיים. התמרור בא לומר: תקן את הליכותיך, עשה הכל על מנת להשיב את האיזון וההרמוניה”
אדם חולה הוא אדם שחי בחוסר איזון או בתחושה של חוסר. אדם בריא חי באיזון או בתחושה שאינו חסר דבר ולכן שמח בחלקו. כאשר החוסר או תחושת החוסר מתמשכת האיזון מופר, מופיעים כאבים וייסורי גוף כאות ואזעקה, זהו מסר פנימי לעצור כדי להתבונן ולתקן. מחלה היא רצון שנוצר כתוצאה מחוסר שאינו מתממש לאורך זמן, או עודף שמציף את הכלי וסודק או שובר אותו. שורשי המחלה הוא שיבוש התקשורת בין הגוף והנפש – חור גדול בנשמה שיוצר חור קטן בגוף. זרעי המחלה מתחילים בפחדים שמקורם בעבר, בחוסר קבלה של הקיים שמקורם בהווה, דאגה וחרדה מהעתיד. כאשר מופיע כאב חזק יש לטפל מייד בגוף בכל דרך כדי לתת מענה מהיר לכאב, אבל יש להבין שמקור הבעיה לכשל בגוף הפיסי נמצא ברובד גבוה יותר, שנמצא בגוף הרגשי, או בגוף השכלי או בגוף הרוחני. בכל אחד מארבעת הגופים היוצרים את שלושים ושתים האינטליגנציות יכולה להופיע חסימה של אנרגית החיים שתגרום לערעור שיווי המשקל ושיבוש ההרמוניה.
בכל מקרה של תקלה, כאב או מחלה בגוף הפיסי, הסיבה והפתרון נמצאים באינטליגנציות הרגשיות. בכל מקרה של מחלה בתחום הרגש הסיבה והפתרון נמצאים באינטליגנציות השכליות ובכל בעיה שמופיעה בגוף השכלי, הסיבה והפתרון נמצאים באינטליגנציות הרוחניות. כאשר בעיה מופיעה בגוף הרוחני, הסיבה והפתרון שלה נמצאים בגוף הרוחני כי הרוח נוצרה מרוח.
מחלה תהייה אוסף של אינטליגנציות חסומות או חסימה של נתיב אחד שיוצר שינוי בצירופים הטבעיים המאפשרים פעולה תקינה ומאוזנת.
תופעות בעולם הרוחני וחוסר רצון לתת נגרמות מתחושת בדידות, אובדן דרך ותכלית החיים, פחד מנטישה, תחושת קורבן, תחושת נבגד, אשמה ובושה.
המצב הזה יכול לגרום לתופעות ותקלות בעולם השכלי כגון קשיי ריכוז, דאגה, בושה, בלבול, שכחה, הערכה עצמית נמוכה, קושי וקשיחות בקבלת החלטות.
מצב זה מסייע להתפתחות של תופעות ותקלות בעולם הרגשי כגון עצבות ועצבנות, מצבי רוח משתנים, דיכאונות, פחדים, כעס, תחושת חסך רגשי, רגשי אשם, תוקפנות, הסתגרות, אכילת יתר, עישון מוגזם, שתייה והלקאה עצמית, בעיות בתקשורת, האשמת אחרים, קנאה ושנאה.
כל אלה בסופו של תהליך יגרמו בעולם העשייה למחלות ותקלות כגון: עייפות, כאבי ראש, יובש בפה, הקאות, בחילות, רעד, שלשולים, קשיים בדיבור, חריקות שיניים, אין אונות, שפיכה מהירה, לחץ דם, בעיות לב, כיב כיבה, אסטמה, סרטן, סכרת, אבדן מקום העבודה, כשלון בעסקים, כשלון בחיי נשואים, מערכות יחסים הרוסות עם הסביבה, הידרדרות לפשיעה, שתייה, עישון, סמים ואובדן המערכת החיסונית.
ככל שאדם רוצה לקבל לעצמו יותר, כך הוא נתקל בחוסר רצון של הסביבה לתת. ככל שהסביבה מסרבת יותר לתת כך אדם רוצה לקבל יותר. המעגל הזה נסגר רק כאשר הסביבה מספקת באופן מקצועי את החוסרים במקום הסביבה הטבעית או שאדם מבצע קפיצה קוונטית, כלומר הוא מבין משהו שהוא לא יכול היה להבין ללא המחלה, כך המחלה הופכת את החושך לאור וכשלון להצלחה ואז אדם מתחיל את תהליך ההחלמה הטבעית שלו.
הרווח הנובע ממחלה הוא הסיבה למחלה. כאשר אדם מוצא את הרווח לפני הופעת המחלה הוא ימנע את המחלה.
מחלות הן מערכות אזעקה שמודיעות לאדם שהוא כשל בהבנת הרצון שלו והייעוד שלו. הוא נכשל בהבנת התפקיד המיוחד שלו, הוא נכשל בתחושות הבטן ובגד באמונות שלו ואז הופיעו המחלות והתקלות. כעת הגיע הזמן לעצור, להתבונן, לחשוב, לקבל החלטה, לתקן ולהתחיל את החיים מחדש.
אם החולה למד משהו מהמחלה ומהכאב הוא יתחיל מיד אחרי הטיפול התרופתי והכירורגי לטפל בחוסר האיזון הקשור לרגשות – פחד, כעס וחסכים רגשיים באמצעות תשומת לב, פרגון ואהבה.
בשלב מאוחר יותר הוא יטפל בכל מה שקשור לדאגה הבלתי נשלטת, בחוסר ההערכה העצמית ובבושה באמצעות קבלה ללא תנאי והערכה עצמית בלתי מסויגת.
חוסר הערכה עצמית לפעמים מגיע ממקור גבוה יותר – הפחד מנטישה, תחושת הקורבן ותחושת הנבגדות.
כאשר אדם מתבונן, מבחין ומתקן הוא מתחיל להעביר הלאה את מה שקיבל לאחרים בסביבה שלו, למשפחה, לחברים בעבודה ובקהילה.
כדי לבנות את הרצון לתת, הוא מגדיר את תכלית החיים, את הייעוד ואת הרצון לחיות ועבור מה לחיות. בסופו של התהליך נבנה מנגנון של רצון לקבל על מנת לתת שיוצר זרימה ואיזון בין הרצון לקבל והצורך לתת. בשלב הזה הוא זוכה לארוכה ומרפא – רפואה שלמה.
כותב המאמר: ד”ר דני לוסקי, יוצר ומפתח שיטת לוסקי.