מכללת לוסקי מפיצה ידע ואינה מוכרת דגים
מכללת לוסקי מפיצה אור וידע ייחודי ויוצא דופן ואינה מוכרת דגים או קפה.
המורה זאב
כאשר הייתי בן 12 המורה זאב חשב שאני יכול להיות מדריך נוער. הייתי אז תלמיד בבית ספר ממלכתי דתי בטירת כרמל, זו הייתה הדרך היחידה האפשרית עבורי להמשיך ללמוד אחרי כיתה ח’. פעם שילמו עבור לימודים בחטיבת הבניים ולהורי לא הייתה היכולת לשלם עבור לימודי.
המורה זאב, המורה לחוכמה ולאור חשב שמדריך הוא מדריך ולא חשוב בן כמה הוא ונתן לי את ההזדמנות להדריך במסגרת תנועת בני עקיבא. ילדי הקבוצה שקיבלתי היו בני 8-9. מרכז השכבה “זרק אותי למים”, הצביע היכן קבוצת הילדים שאותה אני מדריך והלך.
כשהגעתי הילדים צרחו וצעקו בקולי קולות, קפצו, זרקו חפצים אחד על השני… השתוללו. בלתי אפשרי היה לעצור אותם, הצטרפתי אליהם לצעקות ולקפיצות ואז חילקתי אותם לשתי קבוצות והכרזתי על תחרות – מי הקבוצה שתצעק יותר חזק ותקפוץ גבוה יותר.
בתום חצי שעה כולם נרגעו וכך יכולתי להתחיל את הפעולה. זו הייתה פריצת דרך משמעותית עבורי, עברתי את טבילת האש. ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות, להיות מדריך ומנטור לחיים של בני אדם.
מכללת לוסקי lousky
אחרי עשרות שנים של ניסיון מגוון במערכת החינוך, מנהל מתנ”ס, יו”ר הנהלת מתנ”ס, יו”ר הנהלה של שני בתי ספר תיכוניים, ומפקח במשרד החינוך, הקמתי את מכללת לוסקי בשנת 1993.
במהלך עשרים שנה פיתחתי שיטות אבחון שונות מגוונות וכן שיטות טיפול בהשראת ספר יצירה ועל פי ספר יצירה וקראתי לזה “שיטת לוסקי”. במילה לוסקי חבויה משמעות עמוקה, את העומק הזה גילה חגי סיגלר סטודנט במכללה.
lous – רצון חופשי
key – באנגלית: מפתח, ביפנית: אנרגיית כוח החיים.
lous-ky – לוסקי – מפתח לרצון החופשי, או מפתח לכוח החיים. (על פי לוסקי כוח החיים הוא הרצון החופשי)
המומחיות של לוסקי
במהלך השנים כתבתי 12 ספרים, (3 נוספים בדרך) כולם ספרי קריאה, עיון ולימוד לשיטת לוסקי וכולם נכתבו בהשראת ספר יצירה שהוא הבסיס לשיטת לוסקי כולה.
אני משקיע זמן רב, אמצעים רבים והון עצמי בכתיבת תוכניות לימוד ובהפצת אור “ספר יצירה” באמצעות שיטת לוסקי ברבים בחינם לכל דורש בדרכים שונות ומגוונות. חזון לוסקי הוא רחב ידיים והוא רק בתחילתו.
מכללת לוסקי היא גולת הכותרת של העשייה שלי.
שיטת לוסקי היא שיטה חינוכית טיפולית המבוססת על ספר יצירה, ספר הקבלה המיוחס לאברהם אבינו.
למעשה שיטת לוסקי היא שיטה טיפולית ואימונית קבלית.
שיטת לוסקי מובילה את הפסיכותרפיה ההוליסטית ואת הרפואה המשולבת בישראל, משנת 1993 אנחנו גאים על ההישג המרשים הזה.
שיטת לוסקי קיבלה הכרה אקדמית ומקצועית בארץ ובעולם והבוגרים שלה רשאים לקבל נקודות זכות לתואר אקדמי ואף להמשיך לתואר דוקטור.
המורים של לוסקי
המורים בלוסקי, הם בוגרי ארבע שנות לימוד ועוד שנתיים הכשרה ייחודית לדרגת מאסטר בשיטת לוסקי. כל המורים בלוסקי רואים בעבודתם שליחות קדושה, לומדים כל הזמן ללא הפסק, משפרים ומתקנים כל שנה את כל תוכניות הלימודים ומרעננים את החומר
כך שיהיה תואם את התקדמות הטכנולוגיה והידע המשתנה בעולם. המורים בלוסקי נותנים מעל ומעבר בכל דרך אפשרית. זו הדרך שלנו, זו אמונתנו, וכך אנחנו פועלים שנים רבות ברציפות ובהתמדה.
למורים של לוסקי יש ידע יוצא דופן שאין לאף אחד והם נותנים מעצמם מעל ומעבר, כל הזמן לכל סטודנט.
הסטודנטים של לוסקי
הסטודנטים של לוסקי הם נבחרים, מיוחדים ויחידים במינם, חוד החנית, והם העתיד והחזון הגדול של לוסקי, הם מפיצי האור למליוני בני אדם.
הסטודנטים בלוסקי נבחרים אחד אחד מתוך רבים רבים שעוברים לידנו ודרכנו ורק מעטים יכולים להכיל את עוצמת האור ולהתחבר לייעוד של לוסקי – להפיץ אור שיטת לוסקי על פי ספר יצירה לכל אדם בכל העולם.
מכללת לוסקי אינה מוכרת דגים וגם לא קפה והמורים לא מטפסים על עצים
באופן טבעי, אני מכבד אנשים שבאים אל ביתי בקפה או בתה או ביין, זה מה שאני שותה וזה מה שיש בביתי. זו גם הדרך בה אני מכבד את הסטודנטים שלי, אני מאפשר להם לשתות איתי מה שאני שותה במכללה, קפה, תה או מים.
אסור לטעות, אני לא מוכר דגים או קפה אני גם לא בית קפה שמוכר קפה, או תה וגם לא מסעדה שמוכרת דגים. שום מכללה אקדמית או מכללה מקצועית לא מחלקת קפה, תה או יין לסטודנטים שלה וגם לא מוכרת דגים. יש מסעדות ובתי קפה במנזה וכל אחד יכול לשתות ולאכול בתשלום כרצונו.
הסיבה לכך היא ששום מכללה אינה רוצה שישפטו אותה על פי טיב הקפה, החלב או הדגים או על פי היכולת של המורים לטפס על עצים. מכללה רוצה שהסטודנטים שלה ירכשו ידע ויקבלו הכשרה כמטפלים ומאמנים, לכך היא מיועדת ועל זה צריך ואפשר לשפוט אותה.
ועדיף משוב במקום שיפוטיות. בסופו של דבר – “הפוסל, במומו פוסל”.
שום מכללה גם לא מחלקת ארוחות צהריים חינם, או ספרים מתנה לסטודנטים בשווי מאות שקלים וגם לא משלמת עבור אוטובוס לטיולים של הכיתה, זה לא קיים בבתי ספר וגם לא במכללות או באוניברסיטאות.
על סדר וניקיון
ליאת בניון, סטודנטית שנה א’ במכללה פרסמה בקיר הפייסבוק שלה פוסט עם התמונה המופיעה כאן ובה כתוב:
“כולם מוצלחים. אבל אם תשפוט דג על פי היכולת שלו לטפס על עץ, הוא יאמין כל חייו שהוא כשלון” – (אלברט איינשטיין)
הפוסט של ליאת העניק לי את ההשראה לכתיבת הפוסט הזה.
יש סטודנטים שטוענים שהמטבח של המכללה קטן ואינו מואר דיו ושהחלב לא תמיד זמין במטבחון וצריך לבקש כל פעם כשרוצים.
ואני שואל את עצמי האם אני טועה כאשר אני מאפשר לסטודנטים לשתות מהקפה שלי ומהחלב שאני קונה? גם אם הם מקבלים את הקפה מבלי ששילמו עבורו וזה אינו השרות שהמכללה מוכרת.
כזכור אני לא מוכר דגים, לא קפה וגם לא תה. זה הקפה שאני שותה והסטודנטים מוזמנים להתכבד אם רוצים, כמו האורחים בביתי.
ובעניין סידור החדר וניקיון? כן חינוך לסדר וניקיון אומר שאחרי שהשתמשת בכיתה, תחזיר אותה כפי שהייתה. בכל מקרה אנחנו מסדרים ומנקים לפחות 3 פעמים בשבוע, אבל זה אינו קשור לסדר ולניקיון שאנחנו עושים.
כאשר סטודנטים עוזבים חדר לימוד שבו מקבלים ידע וחיים חדשים, צריך להשאיר חדר נקי ומסודר.
חינוך זה כל הסיפור!
לשפוט את המכללה על פי היכולת שלה להכשיר מטפלים ומאמנים? כן!
כל היתר זו רכילות ולשון הרע.